top of page

Tenhle francouzský seriál MUSÍŠ vidět!

Francouzský seriál Dix pour cent patří pravidelně mezi doporučované seriály ve francouzštině. Nyní jsme se dočkali i české adaptace pod názvem Vytoč mého Agenta, která nově běží na TV Prima.

Seriál se odehrává v Paříži a sleduje životy agentů prestižní herecké agentury ASK, kteří řeší každodenní starosti a radosti svých slavných klientů. Každá epizoda přináší nové dilema, novou hvězdu, nový konflikt, ale také spoustu humoru a emocí.



Jedním z velkých lákadel Dix pour cent jsou právě herecké výkony. Kromě samotných agentů se v seriálu objevují i hostující hvězdy. Mezi nimi jsou například Isabelle Huppert, Jean Dujardin, Monica Bellucci, Jean Reno a mnoho dalších.

 

Díky tomu se můžeme podívat do zákulisí filmového průmyslu a sledovat, jak se herci vyrovnávají se slávou, natáčením filmů a seriálů, ale i s osobními problémy. Nejsou to ale jen herci, kteří se potýkají s každodenními starostmi, v průběhu seriálu sledujeme také životy jednotlivých agentů, kdy každý z nich je úplně jiný, ale vzájemně se doplňují. Seriál tedy nabízí zajímavý vhled do celé umělecké branže a poodkrývá zákulisí práce talentových agentů, která je často opomíjena či přehlížena.

Seriál byl nominován na několik cen Emmy a adaptován do několika jazykových verzí. Co se týče té české, hlavní roli představuje Martha Issová. Dále se můžeme těšit na Jana Krause, Jiřího Langmajera, Ivu Janžurovou, Petru Hřebíčkovou, a další. Pozor, podle kritiků česká verze není nijak výjimečná, tak se podívej radši na tu francouzskou, protože jednak si procvičíš francouzštinu a druhak je to fakt pecka!


Pokud ještě Dix pour cent neznáte, rozhodně si ho přidejte na seznam!




Bavil Tě tento článek? Dej 🧡 tomuto článku.



Co dál? Přidej se k naší skvělé komunitě super studentů!

Vyber si způsob učení francouzštiny podle své úrovně, klikni na sekci Kurzy:



0 komentářů
bottom of page