top of page
  • Obrázek autoraBára

Koho sledovat na YouTube?

Aktualizováno: 10. 7. 2021

Léto je tu a my přicházíme s nápadem, jak si můžeš zpříjemnit prázdniny či dovolenou a zároveň zlepšovat svou francouzštinu! Je to jednoduché, vyber si jeden z těchto pěti tipů na YouTube videa a nalaď se na francouzskou vlnu.

U každého tipu se můžeš rovnou rozkliknout na daný kanál.


1. Hugo Décrypte


Huga už většina z vás zná, nejenom že natáčí "Les actus du jour" neboli každodenní krátké shrnutí zpráv do 10 minut, ale také natáčí videa na zajímavá témata, za kterými se vydává třeba do amazonského pralesu nebo třeba zpovídá vysoce postavené politiky jako Emmanuela Macrona nebo Marine Le Pen.


2. Cyrus North


Pokud jsi na vyšší úrovni a zajímáš se o filozofii v novodobém pojetí, tak se určitě podívej na některé z videí Cyrus North. Ten natáčí poutavá videa o každodenních tématech ve vztahu s filozofií.



3. Topito


Krátká zábavná videa se spoustou familiárních výrazů, která Tě budou rozhodně bavit. Často se pobavíš na účet některého z francouzských regionů a o klišé rozhodně není nouze.

Gwen doporučuje všechna videa o Bretani.



4. Ludovic B


Ludovic je mladý novinář, který dnes natáčí videa a mluví o tom, jak fungují média. Mimo témata z žurnalistiky u něj na kanále můžeš najít videa "Une journée avec", kde se vypravuje za lidmi za zajímavých profesí a ukazuje, jak probíhá jejich typický den. Podívej se, jak pracuje tiskový mluvčí vlády, pilot nebo třeba hasič.




5. Francouzština BáraGwen



A nakonec pro ty, kteří to ještě netuší, Bara&Gwen mají také svůj YouTube kanál. Podívej se na naše videa, kde vysvětlujeme gramatiku a hned si vše můžeš i procvičit, nebo se s námi můžeš naučit nová slovíčka a nebo si poslechnou rozhovory, které děláme se zajímavými lidmi okolo francouzštiny.

Klikni na odebírat, abys nezmeškal/a další nová videa : ZDE


Líbil se Ti článek? Pokračuj ve čtení a nauč se nová slovíčka na téma nákupy a obchody.

Stačí kliknout na obrázek níže:


0 komentářů
bottom of page