top of page

Jak studium francouzštiny otevřelo dveře mé pracovní kariéry ve Francii: Rozhovor s Katkou

Aktualizováno: 26. 4.

Každý sebemenší úspěch našich studentů je pro nás známkou dobře odvedené práce, ale hlavně notnou dávkou motivace, kterou pak předáváme dál. V tomto článku se s vámi podělíme o inspirativní příběh Katky, která díky individuálním lekcím francouzštiny s lektorkou Bárou získala nejen jazykovou dovednost, ale i klíč k úspěšné kariéře v zahraničí. Bára Katce pomohla vytvořit životopis a motivační dopis podle francouzských pravidel, a vybavila ji na pohovor vhodně formulovanými odpověďmi, které korespondovaly s tím, co francouzské HR vyžaduje a rádo slyší. Věříme, že tento článek dodá potřebnou motivaci všem, kdo se francouzsky učí a snaží se dosáhnout svých vysněných cílů.



B: Můžeš se Katy, prosím, představit, říct, co děláš a kde žiješ?

K: Jmenuji se Kateřina Rajnoha, pocházím z Česka, ale již desátým rokem žiju ve Francii v oblasti Vendée, kousek od města Nantes.


B: Co tě přimělo přestěhovat se do Francie?

K: Do Francie jsem se přestěhovala díky svému manželovi, který zde dostal angažmá v týmu ledního hokeje. Aktuálně pracuji pro mezinárodní společnost Groupe Atlantic, která se zabývá tepelným vytápěním jak domácností, tak terciálního sektoru a průmyslu.


B: Proč jsi se rozhodla studovat francouzštinu?

K: Francouzštinu jsem se rozhodla studovat na základě velkých mezer v gramatice a výslovnosti, které mi neumožňovaly se profesně dále rozvíjet. Díky individuálním konzultacím s Bárou, které mám již více než rok, se mohu kontinuálně zlepšovat a také jsem se mohla ucházet o nyní již úspěšně získanou pracovní pozici - “Référente Expertise Retour Client” (odborný referent pro vztah s klienty) ve společnosti Groupe Atlantic.


B: Posledních několik týdnů jsme se společně soustředily na přípravu životopisu, motivačního dopisu a potom i na pohovor ve francouzštině. Můžeš nám říct, jak to všechno dopadlo?

K: Bára mi od loňského září pomohla připravit se na pracovní pohovor ve francouzštině. Společně jsme daly dohromady životopis a motivační dopis ve francouzštině tak, aby vyhovoval francouzským standardům, které jsou rozdílné od těch českých. Když jsem na základě těchto dokumentů byla vybrána do dalšího kola, Bára mi pomohla připravit se na pracovní pohovory, které nebyly jednoduché. Zapracovaly jsme zejména na vhodné formulaci mých odpovědí na otázky, tak, aby to, co říkám, odpovídalo tomu, co Francouzi a HR chtějí od kandidáta slyšet. Díky našim lekcím a konzultacím jsem tuto vysněnou pracovní pozici získala.


B: Doporučila bys naše konzultace jako přípravu na pohovor ve francouzštině?

K: Nejvíc mě na kurzu baví rozmanitost cvičení, které během našich lekcí probereme a zároveň neustálý důraz Barči na mojí výslovnost. Rozhodně doporučuji Báru jako lektorku francouzštiny, protože je velmi vnímavá a lekce jsou velmi zábavné. Přizpůsobí se jakýmkoli specifickým potřebám studenta, třeba jako v mém případě připraví na pohovor pro získání vysněné pracovní pozice.


Katce k získání vysněné práce moc gratulujeme a těší nás, že v lekcích s Bárou pokračuje dále a má chuť se nadále zlepšovat. Katčin příběh je skvělým příkladem toho, jak individuální lekce francouzštiny mohou otevřít dveře k úspěšné pracovní kariéře ve Francii. Pokud i ty sníš o práci ve frankofonním prostředí nebo potřebuješ zdokonalit svou francouzštinu, neváhej nás kontaktovat. Bára je zkušenou lektorkou s letitými životními zkušenostmi ve Francii a ráda ti pomůže připravit se na všechny výzvy. Začni svou cestu k jazykové a kariérní excelenci s námi!



Splň si svůj profesní sen s francouzštinou taky!

Vyber si způsob učení francouzštiny podle své úrovně, klikni na sekci Kurzy.

Přípravu na pracovní pohovor nebo vytvoření životopisu ve francouzštině najdeš v sekci VIP lekce.




0 komentářů
bottom of page