top of page
  • Obrázek autoraBára

Francouzské podcasty, které musíš znát.

Aktualizováno: 18. 1.

Francouzština není pouze o lekcích a gramatice - existuje mnoho dalších způsobů, jak se ji můžeš učit. Dnes ti přinášíme tipy na francouzské podcasty. Je to zábavnější než poslechová cvičení v učebnicích, co si myslíš?


1. Les actualités



Pokud chceš zlepšit svou francouzštinu a zároveň se udržovat v obraze o dění nejen ve Francii, určitě se podívej na podcast Journal en français facile. Každý den zde najdeš zprávy a na webu RFI (Radio France International) jsou k dispozici i přepisy celých zpráv. Můžeš si tedy zastavit podcast a vyhledat si slova, která neznáš.

Poslechni si poslední zprávy ZDE.


2. La culture générale



Si tu veux non seulement améliorer ton français mais en même temps apprendre quelque chose de la culture générale, c'est le podcast pour toi!

Les épisodes sont courts, entre 2 et 3 minutes.



3. L´humour


Na Instagramu jsme vám již doporučovali Montreux Comedy Club. Jedná se o sbírku skečů ze stejnojmenného švýcarského festivalu, na kterém se každoročně scházejí nejlepší frankofonní stand-up komikové. Zde jsou někteří z našich oblíbených:

- Paul Mirabel - hvězda od loňského festivalu, Paul získal přes 14 milionů shlédnutí na YouTube, což je pro Montreux rekord. A jeho sketch stojí za to! Odkaz zde.


- Paul Taylor - je Brit a jeho vystoupení jsou často napůl anglicky a napůl francouzsky, často porovnává střet těchto dvou kultur. Odkaz zde.


- Tania Dutel - Tania je skvělá svým sarkastickým humorem, poslechni si ji a naučíš se spoustu familiérních výrazů. Odkaz zde.


- Artus - je jedním z komiků, kteří téměř každoročně vystupují v Montreux, pusť si např. "Le handisport". Odkaz zde.



4. Le féminin

Chloé Bloom se označuje jako "coach et mentor holistique", což znamená, že je koučkou a podnikatelkou, která se aktivně angažuje na sociálních sítích a vydává podcasty a videa na YouTube. Její zaměření se soustředí především na oblasti osobního rozvoje, holistiky, ženství a také zdravé výživy a sportu. Pokud Tě zajímají témata jako síla mysli, intuice nebo komunikace, můžeš sledovat Chloé na Instagramu nebo si poslechnout její podcast "Une vie plus saine & sereine".




Bavil Tě tento článek? Dej 🧡 tomuto článku.



Co dál? Přidej se k naší skvělé komunitě super studentů!

Vyber si způsob učení francouzštiny podle své úrovně, klikni na sekci Kurzy:






0 komentářů
bottom of page