top of page

Erasmus ve Francii?

Aktualizováno: 25. 7. 2023

V úterý 10.května jsme si povídali s naší studentkou Katkou, která studovala stejný bakalářský obor jako já (Bára) - Francouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchod v Českých Budějovicích. Obě jsme také vyjely na rok do Francie, poslední rok našeho bakalářského studia jsme strávily v městečku Lorient, v Bretani - Katka v roce 2013 a já o rok později.

Obě jsme také úspěšně složily všechny zkoušky a získaly tak dvojí bakalářský diplom - francouzský a český. Katka pokračovala ve studiu francouzštiny v Olomouci a vyjela mj. i na stáž do Bruselu. Já jsem se rozhodla zůstat ve Francii a studovat obor LEA (langues étrangères appliquées = aplikované jazyky) nejdříve v Mezinárodních vztazích v La Rochelle a potom Mezinárodní obchod v Lyonu.

Podívej se na náš rozhovor, kde se nás Gwen ptá, proč jsme vyjely do Francie🔵⚪🔴, jaký pro nás rok ve Francii byl a bylo nám to všechno k něčemu? Záznam rozhovoru najdeš zde:



Ve videu také doporučujeme, jak neztratit úroveň francouzštiny i po skončení studia. Katka sama studovala francouzštinu a její úroveň je velmi dobrá, co dělá, aby vše nezapomněla? Katka nám řekla, že dlouho hledala nějaký kurz, který by byl určený studentům, kteří jsou na úrovni B2 a vyšší a ten našla právě u nás✅. Katka se stala součástí Francouzského klubu pro pokročilé, kde se může účastnit skupinových konverzací s dalšími pokročilými studenty. Stejnětak má přístup k VIP materiálům a online interaktivním aktivitám, kde pro studenty připravujeme. Tempo si určuje každý sám😉, chceš se francouzštině věnovat každý den půl hodiny? Nebo radši dvakrát až třikrát týdně? Francouzský klub je ta pravá volba. Mimo to si můžeš zvolit ze tří možností členství Bleu🔵 (přístup do Klubu), Blanc⚪ (přístup do Klubu a skupinové konverzace jednou týdně) nebo Rouge🔴, když chceš pracovat intenzivně (přístup do Klubu, skupinové konverzace jednou týdně a individuální konverzace s Bárou nebo Gwenem).


Zaujalo Tě to ?

Přidej se ke komunitě studentů ve Francouzském klubu


A jak jsi na tom s francouzštinou TY?

Jsi pokročilý/á a chceš se dál zdokonalovat ve francouzštině?

Přidej se ke komunitě studentů ve Francouzském klubu.


Co získáš? 😍


✅ pravidelné a zábavné skupinové online konverzace

✅ individuální konverzace s Bárou nebo Gwenem šité na míru tvým potřebám a zájmům

✅ tipy na filmy, seriály, podcasty nebo francouzskou hudbu

✅ vhled do aktuálního dění ve Francii

✅ pravidelný kontakt s francouzštinou, co tě bude bavit



Přidej se ještě dnes a získej první týden ZDARMA

0 komentářů
bottom of page