top of page

Dalších 5 francouzských filmů, které musíš vidět !

Aktualizováno: 3. 1.

Pokud máš rád/ráda francouzské filmy a hledáš nové tipy na zábavu, máme pro tebe dalších 5 skvělých francouzských filmů, které stojí za pozornost. Jsou skvělou příležitostí procvičit svou francouzštinu a užít si zábavu zároveň. Pojďme se podívat, jaké filmy jsou tohoto seznamu součástí a co od nich můžeš očekávat.


1. La Famille Bélier

La Famille Bélier je francouzský film z roku 2014, který vypráví příběh rodiny, kde všichni kromě nejmladší dcery jsou hluchoslepí. Paula, dcera s plným sluchem, se rozhodne podpořit svého otce, který kandiduje v místních volbách, a zároveň se snaží prosadit svůj sen stát se zpěvačkou. Film je plný emocí a ukazuje, jak se Paula musí vypořádat se svým konfliktem mezi rodinnými povinnostmi a svými vlastními ambicemi. Hlavní roli si zahrála Louane Emera, kterou možná znáš jako dnes už velmi známou zpěvačku. Sama se díky filmu proslavila a začla tak sólo kariéru.



2. 8 Rue de l'Humanité

Film "8 Rue de l'Humanité" je francouzská komedie z roku 2021, která je dostupná na platformě Netflix. Hlavní roli v něm hraje Dany Boon, který se ve filmu objevuje jako komik, jenž se snaží zvládnout svůj osobní i profesionální život. Film se odehrává v Paříži a sleduje příběh Boonovy postavy, která žije v bytě na adrese 8 Rue de l'Humanité. Jeho život se komplikuje, když se objeví nečekaná návštěva, která ho nutí přehodnotit své priority a rozhodnutí. Film je plný humoru, ale zároveň se dotýká i vážnějších témat, jako jsou rodinné vztahy a hledání štěstí v životě.


3. Eiffel

Eiffel je historické drama z roku 2021, které pojednává o výstavbě Eiffelovy věže v Paříži na konci 19. století. Hlavní roli Gustava Eiffela hraje francouzský herec Romain Duris a snímek režíroval Martin Bourboulon. Film se zaměřuje na vztah mezi Eiffelem a jeho asistentkou Adrienne Bourgès, která se stala jeho nejbližší spolupracovnicí a později i milenkou. Spolu musí překonat mnoho překážek, aby dokončili ambiciózní projekt Eiffelovy věže. Snímek se vyznačuje skvělou výpravou a nádhernými záběry Paříže a je doplněn skvělou hudbou Alexandra Desplat. Eiffel je emocionálně nabité drama, které oslavuje nejen jednu z nejslavnějších ikon Paříže, ale také lidskou odvahu a přátelství.


4. Asterix & Obelix: Mission Cleopatra

Asterix & Obelix: Mission Cleopatra je francouzská filmová adaptace komiksu Asterix a Obelix. Film se odehrává v Egyptě a sleduje dobrodružství Asterixe a Obelixe, kteří jsou posláni do Egypta, aby pomohli postavit palác pro královnu Kleopatru, aby dokázala svému římskému rivalovi, že egyptská kultura je stále velkolepá a silná. Film získal pozitivní ohlasy díky svému vtipnému a chytrému scénáři, vizuálnímu stylu a působivým hereckým výkonům, zejména od Gérarda Depardieu a Christiana Claviera, kteří ztvárnili Asterixe a Obelixe.





5. Demain tout commence

Film Demain tout commence (I dva jsou rodina) je francouzská komedie z roku 2016 režírovaná Hugem Gélinem a hlavní roli ztvárnil Omar Sy. Film vypráví příběh Samuela, zábavného muže, který žije životem bez starostí na pláži v jihofrancouzském městečku. Jeho život se však obrátí naruby, když se objeví Kristin, jeho bývalá přítelkyně, a představí mu jeho osmiletou dceru Glorii. Samuel se snaží získat zpět Kristinino srdce, ale když se Kristin odstěhuje do Londýna, musí Samuel převzít plnou zodpovědnost za výchovu Glorie. Film ukazuje, jak Samuel, s pomocí svých přátel, bojuje s novými výzvami a učí se, jak být dobrým otcem pro svoji dceru.



Co dál?


Chceš pravidelně trénovat svou francouzštinu odkudkoliv a kdykoliv?

Vždycky ses chtěl/a začít učit francouzsky nebo už se učíš, ale narážíš stále na nějaké překážky? ❌

Nemáš dostatek času, a když už by sis volný čas našel/našla, bylo by to nepravidelné? ⚡

I přesto se francouzštinu můžeš naučit! Naše kurzy formou mentoringu ti šetří čas tím, že máš všechno pohromadě na jednom místě, cvičení i vysvětlení. Každý týden máš dostatek času na to se mentoringu věnovat - je to jen na tobě, jestli najdeš volnou chvíli v 6 ráno 🕕 nebo o půlnoci 🕛!


0 komentářů
bottom of page