top of page

5 světových celebrit, které mluví francouzsky !

Aktualizováno: 25. 7. 2023

V dnešní době se celebritám často vyčítá, že neovládají jazyky, ačkoli jsou často vystaveny mezinárodním situacím. Nicméně existuje několik celebrit, které nejen ovládají francouzštinu, ale také ji aktivně používají. Porovnej se s těmi, kteří se, stejně jako Ty, učí francouzsky. Poslechni si jejich přízvuk a zhodnoť, jak jsou na tom! 💪💪


1. Bradley Cooper

Bradley Cooper - americký herec, známý pro své role v Hvězdy nám nepřály, Strážci Galaxie a Jurský svět, má vynikající jazykové schopnosti včetně ovládání francouzštiny. Začal se zajímat o francouzskou kulturu a jazyk již v mládí a své dovednosti zdokonaloval během studií a letního programu na Sorbonne v Paříži. Cooper často používá francouzštinu, například na rozhovorech s médii, poslechni si, jak francouzsky mluví.


2. Serena Williams

Serena Williams je americká tenistka s 23 grandslamovými tituly ve dvouhře a 14 ve čtyřhře. Mimo sportovní úspěchy, Williams ovládá francouzštinu, což jí umožňuje lépe komunikovat s fanoušky a médii během návštěv v Paříži a dalších francouzsky mluvících zemích. Williams projevuje respekt k francouzské kultuře a lidem a aktivně se snaží zapojit do místní komunity při návštěvách v zahraničí.


3. Elton John

Elton John je britský hudebník s neuvěřitelnými hity jako "Rocket Man" a "Tiny Dancer". Jeho dobročinné aktivity v boji proti AIDS jsou velmi uznávané. John má vynikající jazykové znalosti a ovládá španělštinu, italštinu a francouzštinu. Během svých turné po francouzsky mluvících zemích mluví francouzsky s publikem.


4. Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow je americká herečka, zpěvačka a podnikatelka. Narodila se do rodiny slavných herců a režisérů a proslavila se svými vynikajícími hereckými výkony v mnoha filmech. Gwyneth Paltrow se začala učit francouzsky již v mladém věku, když se přestěhovala s rodinou do Francie. Zde navštěvovala místní školu a během svého pobytu se naučila plynně mluvit francouzsky. Po návratu do USA se Paltrow začala věnovat herecké kariéře a často hrála v filmech s evropskou tématikou, což jí umožnilo využívat své francouzské jazykové schopnosti.




5. Orlando Bloom

Orlando Bloom, britský herec, proslulý svými významnými rolími ve filmech jako "Pán prstenů", "Piráti z Karibiku" a "Království nebeské", se narodil v roce 1977 v anglickém Canterbury. Po absolvování studia na Královské akademii dramatických umění začal svou hereckou kariéru. Jeho úspěšná herecká kariéra a angažovanost v charitativních projektech ukazují jeho všestrannost a pevné zásady.



A jak jsi na tom s francouzštinou TY?

Jsi pokročilý/á a chceš se dál zdokonalovat ve francouzštině?

Přidej se ke komunitě studentů ve Francouzském klubu.


Co získáš? 😍


✅ pravidelné a zábavné skupinové online konverzace

✅ individuální konverzace s Bárou nebo Gwenem šité na míru tvým potřebám a zájmům

✅ tipy na filmy, seriály, podcasty nebo francouzskou hudbu

✅ vhled do aktuálního dění ve Francii

✅ pravidelný kontakt s francouzštinou, co tě bude bavit


0 komentářů
bottom of page